Álmodj királylány / Elfeledett szépségkirálynők nyomában

Különleges séta a Horthy korszak szépségkirálynői és Miss Hungary választás története körül
Alig tudja ma már valaki, hogy a magyar származású Hedy Lamarr nem csak okos, hanem a világ egyik legszebb asszonya is volt, Hollywood ünnepelt filmcsillaga is egyben. Szinte hihetetlen, de a wifi feltalálása is az ő nevéhez fűződik. A keszthelyi születésű Simon Böskét 1929-ben Miss Hungáriának választották. Ő volt az első szépségkirálynő

Magyarországon. A magyarországi szépségkirálynő cím után, a Párizsban 1929 februárjában megrendezett európai döntőn a Miss Európa cím elnyerésével Simon Bözske nemzetközi hírű ikon lett. „Mademoiselle Elisabeth Simon” életmódja azonban meg sem közelítette a mai celebek szokásait. Miközben a Keleti pályaudvaron hömpölygő tömegek várták a párizsi vonat megérkezését, ahol Miss Európa utazott, a kor politikai szellemének köszönhetően, nem mindenki örült az eredménynek.1933-ban a budapesti Gál Júlia lett a legszebb magyar lány, aki szépségkirálynő társaihoz hasonlóan, színészi babérokról álmodott. Megválasztása utána hamarosan a Royal Orfeumban szerepet is kapott.
A séta során a betekintést nyerhetünk az egykori magyar szépségkirálynők életébe. Ellátogatunk a szépségkirálynő választások helyszíneire, érdekes történeteket hallhatunk a korabeli szépségideálról, de arról is, hogy a Horthy korszakban sem volt egyszerű szépségkirálynőnek lenni. Milyen lehetett egy szépségverseny a hőskorban és milyenek voltak az akkori ideálok? A sétából nem maradnak ki a világszép Gábor lányok, Zsazsa, Éva és Magda történetei sem, akikről az a hír járta, hogy amikor Vilmos papa nyitott autójába ültette őket, és végighajtott az Andrássy úton – leállt a forgalom.

A séta végén apró ajándék várja a sétálókat.

Találkozó helyszíne: Budapest, Nagymező u. 22, 1065- Thália Színház előtt
Séta időtartalma: 120 perc
Ár: 3500 Ft